Gluckauf (de mijnwerkersgroet voor een behouden terugkeer) is een sociaal drama over de verstikkende liefde tussen een vader en een zoon, die zich als moderne outlaws staande proberen te houden in het verarmde Limburg van nu. Met Gluckauf, dat volledig in Limburgs dialect is gesproken, maakt Remy van Heugten zijn debuut als auteursregisseur. De film is gebaseerd op zijn persoonlijke ervaringen, op zijn woelige jeugd in dit prachtige, maar vergeten stuk aan het diepste einde van Nederland. Een streek waar de sociaaleconomische gevolgen van de sluiting van de mijnen nog steeds zeer voelbaar zijn.

Lei, een dolende vijftiger die onder aan de sociale ladder leeft, doet alles om te overleven. Zijn grote angst is om de erkenning van zijn zoon Jeffrey, een ambitieuze twintiger, kwijt te raken. Wanneer Jeffrey ontdekt dat zijn vader een schuld heeft bij een charismatische onderwereldfiguur, doet hij wat elke liefhebbende zoon zou doen: hij beschouwt zijn vaders schuld als de zijne.

Een BIND productie in co-productie met VARA. Tot stand gekomen in het kader van De Oversteek en ondersteund door Nederlands Filmfonds, Mediafonds en CoBO.

Vanaf 29 januari 2015 in de bioscoop

Regie
Remy van Heugten

Scenario
Gustaaf Peek

Creatief producent
Joram Willink

Camera
Mark van Aller

Production design
Minka Mooren

Montage
Moek de Groot

Muziek
Jorrit Kleinen
Alexander Reumers

Sound design
Alek Goosse 
Francois Dumont

Uitvoerend producent
Marije Hondelink

Co-producent VARA
Robert Kievit

Cast
Bart Slegers
Vincent van der Valk
Johan Leysen
Joy Verberk

Kiki van Aubel
Ali Ben Horsting
Nico de Vries
Jacques Lucassen
Noel Keulen
Martijn Crins
Renate Reijnders
Jan ten Haaf