Categorie

Nieuws

Nieuws

Emma Branderhorst wint Gold Young Director Award tijdens Cannes Lions voor 'Ma Mère et Moi'!

Regisseur Emma Branderhorst heeft de Gold Young Director Award gewonnen voor de korte film ‘Ma Mère et Moi’ tijdens het Cannes Lions International Festival of Creativity. De film is geschreven door Nena van Driel en geproduceerd door Maaike Neve, Joram Willink en Piet-Harm Sterk. 

Portlantis Rotterdam wordt gebouwd

5 juni is de bouw van het nieuwe haven ervaringscentrum van de Rotterdamse haven Portlantis gestart, een project van Piet-Harm Sterk. Piet-Harm is al 6 jaar bezig met de voorbereidingen en is de creative director van het gehele project. Portlantis volgt eind 2024 met een modern en interactief informatiecentrum FutureLand op met een gloednieuw gebouw en inrichting.

 

 Nieuw in het Groote Museum

Een expositie over eetcultuur en voedselproductie is onlangs geopend in het Groote Museum in Artis. Het speelt met thema’s als het menu van later, het beschermen van onze eetcultuur en de effecten op de wereld om ons heen. Een van de films in deze nieuwe installatie gaat over eten in de toekomst, een ander over verantwoorde manieren van voedselproductie.

Ogen Dicht geselecteerd voor Cinemark

Onze speelfilm Ogen Dicht is geselecteerd voor CineMart. BIND is samen met regisseur Jenneke Boeijink en scenarist Liesbeth Wieggers aanwezig tijdens het International Film Festival Rotterdam om het project te presenteren.

Telefilmplan FOUL geselecteerd voor scenario ontwikkeling

We mogen ons Telefilmplan FOUL, van Rosita Wolkers en Milou Rohde, ontwikkelen in samenwerking met de NTR.

Mascotte verkocht aan Amerika!

Wij hebben onlangs de rechten van Mascotte verkocht aan Sumerian, een onafhankelijk entertainment bedrijf in de Verenigde Staten. Sumerian plant dit jaar een beperkte theateruitgave onder de Engelse titel Fortunate Son.

Review Sumerian: “A dark, brutally authentic and beautifully shot independent film, centered around troubled youth in unorthodox households. It will undoubtedly strike a nerve with audiences who appreciate gritty arthouse drama, as it did with me.” -Ads Avildsen, ceo van Sumerian Films.

Realisering van onze documentaire The Winning Generation

Ontzettend blij met de toekenning voor de realisering van onze feature documentaire The Winning Generation, van regisseur Marco de Stefanis. The winning Generation gaat over Shahen, die op zijn veertiende besluit om in de voetsporen van zijn vader te treden en de familiemissie voort te zetten om van Armenie een onafhankelijke natie te maken. Nu hij 21 is, wil hij graag zelf onafhankelijk worden maar de oorlog staat hem in de weg.

El Houb wint de Zilveren Krulstaart

El Houb wint de Zilveren Krulstaart voor het beste scenario voor een lange speelfilm. Schrijvers Shariff Nasr en Philip Delmaar namen de prijs in ontvangst.

Opnames gestart I Accidentally Wrote a Book

De opnames voor de nieuwe speelfilm I Accidentally Wrote a Book in Hongarije zijn van start. Eind vorig jaar ontvingen we hiervoor een realiseringsbijdrage van het Nederlandse Filmfonds en aanvullend hebben we ook een subsidie van Eurimages toegekend gekregen. De speelfilm is gebaseerd op het bekende Nederlandse kinderboek, ‘Hoe ik per ongeluk een boek schreef’, geschreven door Annet Huizing. De speelfilm wordt geregisseerd door Nóra Lakos en geproduceerd door Claudia Sümeghy. BIND is trotse coproducent.

Realiseringsgeld voor VR project The Walled Off Hotel

Het realiseringsgeld van het Filmfonds voor het VR project The Walled Off Hotel is toegekend! Onze VR-ervaring nodigt je uit om meer te leren over de kunst van Banksy, het conflict in het Midden-Oosten – en neemt je mee op avontuur met de rockster Ka. In samenwerking met Amer Shomali, May Odeh en Clarens Grollmann.

Picture lock voor nieuwe documentaire serie De Butlers

Wij hebben onlangs picture lock gezet op onze nieuwe vierdelige documentaire serie De Butlers, Een BIND productie in coproductie met VPRO ondersteund door het NPO-fonds en Limburg Film Fonds. Scenario en regie door Marlies Smeenge, Creative producing BIND door Esther van Driesum en editing door Saskia Kievits.

Joram Willink uitgenodigd voor uitblinkerslunch door Koning en Koningin

Producer Joram Willink en regisseur Annegriet Wietsma waren door de Koning en Koningin uitgenodigd voor hun uitblinkerslunch samen met andere winnaars van prijzen/medailles voor wetenschappers, sporters, acteurs, innovatieve ondernemers, maatschappelijk werkers etc. Ze waren uitgenodigd vanwege het winnen van De Tegel voor podcastserie De Deventer Moordzaak. Wat een eer!

Ma Mère et Moi geselecteerd voor Berlinale Generation 14plus

We zijn heel trots! Onze nieuwe korte film Ma Mère et Moi van regisseur Emma Branderhorst is geselecteerd voor het internationaal filmfestival van Berlijn in het onderdeel Generation 14Plus. 

Opening van Het Groote Museum!

Het Groote Museum is officieel geopend voor publiek! Het Groote Museum is het nieuwe museum van dierentuin Artis. BIND heeft de afgelopen jaren samen met betrokken animatoren en makers heel hard gewerkt aan de 63 films als onderdeel van de vaste tentoonstelling van het museum.

 

Het Groote Museum gaat over de mens. De bezoeker wordt met zijn eigen lichaam, kunstinstallaties, organische materialen, geuren en geluiden meegevoerd op een emotionele expeditie en stelt zichzelf vragen als “Wie ben ik, waar kom ik vandaan, wat is het om mens te zijn, en ben ik alleen of ben ik verbonden?” Maatschappelijke thema’s zoals circulariteit, mobiliteit, kunst, consumptiepatronen, voeding en gezondheid zijn verwerkt in vaste opstellingen. Met steeds het menselijk lichaam als vertrekpunt.

Sunshine Motel genomineerd voor Beste Nederlandse Korte Live Action op Cinekid!

Sunshine Motel is een korte dramafilm over de zevenjarige Roos die op vakantie aan haar lot wordt overgelaten door haar moeder. Een film over het verlangen van een kind naar een zonnige vakantiedag; zwemmen in de zee, ijsjes eten en de kinderdisco. Als Roos ‘s ochtends wakker wordt en ontdekt dat ze alleen is achtergelaten, probeert ze van haar dag te genieten. Ook zonder haar moeder.

 

De film is geregisseerd door Rosita Wolkers en geproduceerd door Denise van den Hoek in coproductie met BIND. Sunshine Motel is geproduceerd in het kader van De Ontmoeting.

Podcast De Deventer Mediazaak

Zesdelige podcastserie over hoe de Deventer moordzaak ontaardt in een mediazaak. Van verslaggeving en waarheidsvinding via infotainment naar een hetze. Feit en fictie gaan een eigen leven leiden en er vallen meer slachtoffers dan alleen de vermoorde weduwe. Journalisten, redacteuren van talkshows, opiniemakers, BN’ers en andere betrokkenen vertellen hoe ze onderdeel werden van deze mediadynamiek. Podcastmaker Annegriet Wietsma borduurt daarmee voort op het boek De Deventer Moordzaak; het complot ontrafeld van journalist Bas Haan. In de podcast is een belangrijke rol weggelegd voor Michael de Jong, die door de media verdacht werd gemaakt en bestempeld als ‘de klusjesman’. Hij vertelt hoe de affaire zijn leven tot op de dag van vandaag bepaalt.

Een podcast van Annegriet Wietsma. Geproduceerd door BIND voor onderzoeksplatform Argos. In opdracht van NPO Radio-1, ondersteund door het NPO-fonds en Fonds BJP.

Personae genomineerd voor gouden kalf!

Personae van regisseur Maartje Bakers gaat in première en in Gouden Kalf competitie op het Nederlands Film Festival! Deze korte essayistische documentaire observeert vijf vrouwen vanaf het moment dat ze ’s ochtends hun ogen openen, tot het moment waarop ze klaar zijn om de buitenwereld te betreden. De documentaire nodigt uit tot nadenken over wat ‘jezelf zijn’ betekent in een wereld waarin een eerlijke representatie van vrouwen allerminst vanzelfsprekend is. Personae is een BIND-productie in coproductie met BNNVARA in het kader van Teledoc Campus.

BIND ontvangt Slate funding van Creative Europe

BIND heeft Slate Funding ontvangen van Creative Europe! Daarmee ondersteund de EU de groei en ambities van BIND middels de ontwikkeling van 4 ambitieuze internationale films en een korte film. Het is erkenning voor wat BIND doet en de verhalen die we nog willen vertellen. Goed nieuws dus! Bedankt Creative Europe voor jullie steun!

Bijdrage voor A Thousand Fires!

De internationale coprodcutie A Thousand Fires heeft een bijdrage van maar liefst € 50.000,- ontvangen vanuit de Realisering minoritaire coproducties van het Filmfonds. De documentaire wordt geregisseerd door Saeed Taji Farouky en is een co-productie van BIND. Het is een verhaal over olie, generatiekloven en levenscycli in een snel veranderend Myanmar.

Dankzij deze bijdrage kunnen we aan de slag!

Dertien keer buitenlands succes voor Mijn bijzonder rare week met Tess

Nadat de film in februari 2019 in wereldpremière ging tijdens het Berlin International Film Festival (Berlinale), draaide hij diezelfde zomer in de Nederlandse bioscopen. Ook gaat het succes de grenzen over! Een release in buitenlandse bioscopen waaronder in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Polen, België, Denemarken, Noorwegen, Taiwan, Zuid-Korea, Israël, voormalig Joegoslavië, Japan en Canada. BIND is trots om te zien dat Mijn bijzonder rare week met Tess succes boekt in binnen-en buitenland!

Mijn bijzonder rare week met Tess genomineerd voor Young Audience Award!

BIND voelt zich vereerd dat Mijn bijzonder rare week met Tess is genomineerd door de European Film Academy (EFA) voor de Young Audience Award. EFA vraagt kinderen tussen de 12 en 14 jaar uit heel Europa om deel te nemen aan de jury. Allen kijken zij de genomineerde films en stemmen voor de winnaar van de Young Audience Award 2020.

De film is geregisseerd door Steven Wouterlood en gebasseerd op het gelijknamige boek van Anna Wolz. Het gaat over Sam, die tijdens zijn vakantie op Terschelling vastberaden aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining begint. Door de ontmoeting met de ongrijpbare Tess, die een groot geheim met zich meedraagt, wordt hij een avontuur in getrokken dat hem doet inzien dat je je familie juist moet koesteren in plaats van ontvluchten.

De twee andere genomineerden zijn het Italiaanse Mio fratello Rincorre en het Duitse Rocca verändert die Welt. De drie films zijn op 26 april 2020 in 69 steden in veertig Europese landen, te zien voor duizenden jongeren. Zij beslissen daarna wie met de prijs naar huis gaat. Het is een eer dat de film tot de drie beste Europese jeugdfilm behoord.

Maaike geselecteerd voor Rotterdam Lab IFFR 2020!

Rotterdam Lab is een vijf dagen durende talentontwikkeling programma voor opkomende producenten. Dit jaar zijn worden 69 deelnemers verwelkomt uit maar liefst 31 landen. En ‘onze’ Maaike een van de geselecteerde dit jaar! Deze twintigste editie bestaat uit workshops, lezingen en netwerk sessies. Veel plezier Maaike!

Lovende recensies Huidhonger

“Een 23 minuten durende liefdesbrief aan de aanraking” is hoe James Worthy de documentaire Huidhonger in Het Parool beschrijft: “Schoner gaat ons verlangen om aangeraakt te worden niet in beeld worden gebracht”. De film van Lieza Röben gaat over de behoefte aan fysiek contact dat in de mensen is verankerd. De film start met een citaat van filosoof Wilhelm Schmid: “Ik raak en word aangeraakt, dus ik ben”. Huidhonger portretteert mensen die een gebrek aan aanraking ervaren met soms een hevig verlangen tot gevolg. Door hun huid een stem te geven wordt er uitdrukking gegeven aan het gemis en ook de impact van een aanraking wanneer de huidhonger wordt gestild. De rubriek Zondagetalage in de VPRO-Gids noemt het een prachtig, teder en openhartig onderwerp en concludeerd dat meer tijd voor een knuffel ingeruimd moet worden.

A Beautiful Desert op Tallinn & Baltic Event

A Beautiful Desert (ARIA) is geselecteerd voor de Co-Production Market, Baltic Event (Black Nights in Tallin). Dit festival verwelkomt zowel veelbelovende debutanten en zwaargewichten uit de industrie. De verhalen varieren van rauwe trauma’s tot verbijsterende thrillers. BIND is trotse deelnemer van deze 18e editie.

A Beautiful Desert is een intens liefdesverhaal van regisseur Noud Heerkens en scriptschrijver Jan van Dyck, geproduceerd door BIND. Op een zomeravond ontmoet de Nederlandse architect Willem de intrigerende Lydia. Het is liefde op het eerste gezicht maar ze blijken twee complexe zielen te zijn. Ondanks de pijn die ze elkaar aandoen laten ze de liefde niet los. Een reis naar Sierra Nevada lijkt een laatste poging om te redden wat verloren moet gaan, hier trotseren ze zichzelf en hun verwachtingen.

Kamer 330 in première op het Nederlands filmfestival

Kamer 330, een korte film van Jenneke Boeijink en BIND in coproductie met NTR, gaat in première op het Nederlands Film Festival. De film is alweer de/onze (?)  9e korte film in het kader van KORT! het jaarlijkse project voor de korte film van de NTR. Kamer 330 is een van de tien projecten die zijn geselecteerd uit 61 inzendingen. Kamer 330 gaat over Linde die een bijbaantje heeft in een luxueus hotel. Wanneer zij een Nigeriaans meisje van haar eigen leeftijd ziet dat het slachtoffer van mensenhandel lijkt te zijn, wordt ze zich opeens bewust van de verborgen schaduwkanten van de maatschappij en haar bevoorrechte positie.

De hoofdrollen worden vertolkt door de debuterende jonge actrice Rhodé Gerrits en acteur Peter Blok. Met prachtig camerawerk van Jeroen de Bruin. Naast de bioscooppremière wordt de film uitgezonden door de NTR op NPO3.

Wederom succes voor Tess!

Het succes houdt niet op voor Mijn bijzondere rare week met Tess. Na eerder internationaal succes, op onder andere de Berlinale en New York International Children Film Festival, valt de film wederom in de prijzen!

Ditmaal maar liefst zes grote internationale prijzen:

  • Best Feature Film op Lucas Int Children Filmfest, Frankfurt.
  • Best Film Primary School op Adelaide Youth Film Festival, Australia.
  • ECFA award op Lucas Int Film Festival, Frankfurt.
  • Best Adaption op Frankfurter Buchmesse.
  • Golden Listapadzik award op Minsk International Film Festival
  • Beste jeugdfilm op Chicago International Children’s Filmfestival

Maaike Talent en Route op het NFF

Maaike is dit jaar geselecteerd als Talent en Route tijdens het Nederlands Filmfestival. Talent en Route is een initiatief  om veelbelovende regisseurs en producenten uit Nederland te ondersteunen bij hun internationale carrière. De talenten krijgen een pitch training, worden voorgesteld aan de (inter)nationale industrie en nemen deel aan de verschillende onderdelen van het NFF Professionals Programma.

Picture lock voor De Veroordeling

De montage van de speelfilm De Veroordeling is afgerond. Fedja van Huêt, Yorick van Wageningen en Lies Visschedijk spelen de hoofdrollen in deze film over de Deventer moordzaak. Regisseur Sander Burger en Bert Bouma schreven het scenario, dat gebaseerd is op het boek De Deventer moordzaak, het complot ontrafeld van onderzoeksjournalist Bas Haan.

 

Synopsis:
Televisiejournalist Bas Haan creëert zijn eigen monster wanneer hij in zijn onderzoek naar de Deventer moordzaak steeds meer in het kamp wordt gezogen van degenen die ‘de klusjesman’ van moord beschuldigen. Een media-hetze is het gevolg waardoor het leven van de klusjesman en zijn vrouw verandert in een ware nachtmerrie. Onthutst door deze “trial by media” besluit Bas de complotten te bestrijden met de feiten, maar tot zijn frustratie blijkt de beeldvorming sterker dan de werkelijkheid. Hij gaat tot het uiterste om de waarheid boven tafel te krijgen: is er iemand ten onrechte veroordeeld door de rechter of is er juist sprake van een onschuldig slachtoffer?

 

Journalist Bas Haan: “Ik vind het fantastisch dat dit verhaal verfilmd wordt. Zeker nu, nu tot een steeds breder publiek doordringt hoe desastreus manipulatie via massamedia kan zijn. Dit verhaal laat zien hoe al ver vóór Trump ook hier in Nederland de publieke opinie gevangen kan worden genomen door leugens en hoe de journalistiek daar mee worstelt. Een inzicht dat nu meer dan ooit belangrijk is.”

Succes voor Tess!

De familiefilm Mijn bijzonder rare week met Tess boekt internationaal succes! De film is verkocht aan tien territoria waaronder Denemarken, Frankrijk, Israël, Noorwegen, Polen, Duitsland, Spanje, Zuid-Korea, Taiwan en ex-Joegoslavië, en krijgt daar een bioscooprelease. Het succes volgt op een reeks internationale prijzen die de film sinds de wereldpremière in februari in de wacht sleepte. De film is inmiddels al bekroond met tien internationale awards, waaronder een Special Mention op de Berlinale, twee prijzen op het New York International Children Festival en de hoofdprijs op het ZLIN Film Festival in Tsjechië. Onlangs werd bekendgemaakt dat de film op de longlist staat voor een Gouden Kalf voor Beste Speelfilm.

 

Mijn bijzonder rare week met Tess draait momenteel in de Nederlandse bioscopen en is nog de hele zomer te zien!

 

 

Close Distance geselecteerd voor Gouden Kalf Competitie

Close Distance, een nieuwe korte film van Christian van Duuren en BIND in coproductie met NTR, is geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie 2019. De film gaat op het Nederlands Film Festival in première, als onderdeel van KORT!, het jaarlijkse project van de NTR. Het scenario van Close Distance is geschreven door Daan Gielis en de hoofdrollen worden vertolkt door Jaap Spijkers en Anneke Blok. De film is gemaakt met een Wildcard van het Filmfonds. Close Distance is een ingetogen, realistische film, geïnspireerd op een ware gebeurtenis.

 

Picture lock Kamer 330

Kamer 330, een korte film van Jenneke Boeijink en BIND in coproductie met NTR, is zo goed als af. De film gaat in première op het Nederlands Film Festival als onderdeel van KORT!, het jaarlijkse project voor de korte film van de NTR. Kamer 330 is een van de tien projecten die zijn geselecteerd uit 61 inzendingen. De films beleven hun bioscooppremière tijdens het Nederlands Film Festival 2019 en worden door de NTR uitgezonden op NPO 3.

 

Kamer 330 van Jenneke Boeijink gaat over Linde, die een bijbaantje heeft in een luxueus hotel. Wanneer zij een Nigeriaans meisje van haar eigen leeftijd ziet dat het slachtoffer van mensenhandel lijkt te zijn, wordt ze zich opeens bewust van de verborgen schaduwkanten van de maatschappij en haar eigen bevoorrechte positie.

 

Huidhonger dingt mee naar Gouden Kalf

Huidhonger, een korte documentaire van Lieza Röben, dingt mee naar een Gouden Kalf op het Nederlands Film Festival 2019 en gaat op het festival in première. De documentaire is gerealiseerd in het kader van Teledoc Campus, een project van CoBO, Filmfonds en NPO Fonds.

De behoefte aan fysiek contact is in mensen verankerd; een simpele aanraking kan een waaier aan emoties oproepen die liggen opgeslagen in de huid. De intiem en letterlijk dicht op de huid gefilmde documentaire portretteert mannen en vrouwen die door verschillende oorzaken een gebrek aan aanraking (hebben) ervaren, met soms een hevig verlangen tot gevolg. Door hun huid een stem te geven, wordt er uitdrukking gegeven aan het gemis en de impact van een aanraking wanneer de behoefte aan lichaamscontact wordt gestild.

Tess komt thuis!

Na omzwervingen over de wereld – Berlinale, New York, Rusland, Zagreb, Taiwan, Tjechië etc. – en uiteindelijk Nederland in 50 theaters, met tien prijzen en alleen maar vier- en vijfsterrenrecensies was het de hoogste tijd om Mijn bijzonder rare week met Tess naar zijn bakermat te brengen: Terschelling. En niet zomaar, nee, met een grootse openluchtvertoning in de duinen. Het werd een onvergetelijke avond met heel veel eilanders, cast- en crewleden en alleen maar positieve reacties. En als klap op de vuurpijl werd de film ook nog eens bekroond met de legendarische Terschellinger filmprijs de Gouden Sil.

 

Haram geselecteerd voor De Oversteek

Haram (BIND i.s.m. VPRO), de eerste bioscoopfilm van Shariff Nasr, is geselecteerd voor een realiseringsbijdrage van maximaal € 900.000 in het kader van het project De Oversteek. Haram, naar een scenario van Philip Delmaar en Shariff Nasr, is een tragikomedie over de Marokkaans-Nederlandse Karim (32) die naar zijn ouderlijk huis terugkeert om zijn ouders te vertellen dat hij op mannen valt. Na jaren schone schijn ophouden, is het hoge woord er eindelijk uit. De moeizame gesprekken in de dagen die volgen, roepen mooie en schrijnende herinneringen op die hem leren dat hij de zwijgcultuur in het gezin moet doorbreken door de confrontatie met zijn naasten nu echt aan te gaan. Tegelijkertijd moet hij in het reine met zichzelf komen, voordat hij überhaupt acceptatie van zijn familie kan verwachten.

 

Een gezamenlijke commissie van VPRO, NTR en het Nederlands Filmfonds selecteerde de filmplannen. De commissie zocht naar projecten die een eigentijds, urgent verhaal vertellen in een krachtige beeldtaal, met internationale (festival)potentie. De (regie)visie van de filmmakers heeft meegewogen in de selectie. Ook de kwaliteit van eerder werk is daarbij meegenomen. Het project De Oversteek is een samenwerking tussen het Filmfonds, het NPO-fonds, de VPRO, NTR en CoBO om aanstormend talent een kans te geven een artistieke speelfilm te maken.

 

Titelsong en soundtrack Tess

Beluister nu de titelsong van Mijn bijzonder rare week met Tess, geschreven door Steven Wouterlood en Matthijs van Duijvenbode en gezongen door de twee hoofdrolspelers van de film, Sonny van Utteren en Josephine Arendsen. De hele soundtrack van de film is te beluisteren op Spotify en Apple Music.

Mascotte geselecteerd voor Dutch Crossover

De speelfilm Mascotte (BIND i.s.m. BNNVARA) is door het Nederlands Film Fonds geselecteerd voor het project Dutch Crossover. Het project ontvangt de maximale realiseringsbijdrage van € 850.000 van het Nederlands Filmfonds. Mascotte is de nieuwe speelfilm van Remy van Heugten, gebaseerd op een scenario van Gustaaf Peek. Wat krijg je, wanneer je gelooft dat kapitalisme alles oplost en de media op hun woord gelooft? Wanneer je denkt dat geluk voor mooie mensen is en de witte man het toppunt van de schepping? Dan krijg je Jerry. En Jerry is boos.

 

Remy van Heugten en Gustaaf Peek maakten eerder samen met BIND Gluckauf (2015), die in de Tiger competitie op IFFR 2015 de wereldpremière beleefde en in dat jaar de vier belangrijkste Gouden Kalveren won. Met de film, die volledig in Limburgs dialect is gesproken, maakte Van Heugten zijn debuut als auteursregisseur. Mascotte werd eerder ondersteund met een ontwikkelingsbijdrage van het Filmfonds.

Joram Producer on the Move in Cannes

Joram is geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen als Producer on the Move tijdens de komende editie van het Cannes International Film Festival. Als Producer on the Move presenteert Joram in Cannes Mascotte, de nieuwe film van Remy van Heugten, die momenteel in financiering is.

 

Het Producers on the Move-platform wordt jaarlijks georganiseerd door European Film Promotion (EFP) tijdens het Cannes International Film Festival. Joram is één van de 20 getalenteerde en veelbelovende Europese producenten die door EFP en haar nationale lid-organisaties zijn geselecteerd voor het evenement. Gedurende vijf dagen (16 – 20 mei 2019) zal de exclusieve groep in de spotlight worden gezet bij de internationale filmindustrie, deelnemen aan project pitches, 1:1 meetings en case studies en netwerkbijeenkomsten bijwonen.

 

Mijn bijzonder rare week met Tess wint special mention op Berlinale

De eerste lange speelfilm van Steven Wouterlood, gebaseerd op het bekroonde boek van Anna Woltz, is in première gegaan tijdens de Berlinale en won ook nog eens de Special Mention of the Generation Kplus International Jury op Berlinale! De jury kwam met een fantastisch statement:

 

The Special Mention goes to a unique tale that tactfully explores difficult discussions around mortality, loss and trying to find one’s place in the world within an uplifting coming of age story full of light and infectious joy. This film teaches us about the importance of connection. It is full of surprises, humour and is accessible for all generations.

 

Tijdens het festival verscheen er een aantal mooie recensies, waaronder in Variety:

 

“Winner of a special mention from the Berlinale Generation KPlus’ adult jury, the family-friendly, light drama My Extraordinary Summer With Tess  is straightforward youth cinema with surprising emotional depth.”

Nothing to Declare wint Hollywood Silver Screen Prize

Na eerst geselecteerd te zijn voor de officiële Nederlandse inzending voor de Academy Awards, hebben we met onze film Nothing to Declare (regie: Hetty de Kruijf) ook nog eens de eervolle National Hollywood Silver Screen Prize gewonnen op het gelijknamige filmfestival in Los Angeles!

Nieuwe documentaire Huidhonger in productie

Goed nieuws! In het kader van de Teledoc Campus is er groen licht gegeven voor de realisering van onze nieuwe documentaire Huidhonger. Samen met regisseur Lieza Röben zullen wij de komende tijd hard gaan werken aan deze ode aan de aanraking.

 

De film portretteert mensen die een gebrek aan aanraking ervaren met soms een hevig verlangen tot gevolg. De behoefte aan fysiek contact is in mensen verankerd; een simpele aanraking kan een waaier aan emoties oproepen die liggen opgeslagen in de huid.

 

Ga niet naar zee geselecteerd voor Busan

Onze korte film Ga niet naar zee, geregisseerd door Sander Burger en gebaseerd op een verhaal van Tommy Wieringa, is geselecteerd voor de competitie van het International Short Filmfestival van Busan. Het festival in Zuid-Korea is het meest gerenommeerde festival van Azië. Het Busan International Short Filmfestival vindt eind april plaats.

Opnames docu Personae

Op woensdag 24 oktober vinden er opnames plaats voor de documentaire Personae, onder regie van Maartje Bakers. Een kleine crew rijdt in metrolijn 53 en 54 en brengt passagiers in beeld.

 

Personae toont vrouwen tijdens hun ochtendritueel. De documentaire wordt geregisseerd door Maartje Bakers (Dik, Dansmariekes) en wordt gerealiseerd in het kader van Teledoc Campus.

 

BIND heeft toestemming gekregen van het GVB om deze opnames te maken. De film wordt uiteindelijk uitgezonden bij BNN/VARA en vertoond op diverse filmfestivals. Ook komt de film online te staan bij de publieke omroep.

Nothing to Declare Nederlandse Oscarinzending Korte Fictiefilm

Onze korte fictiefilm Nothing to Declare, onder regie van Hetty de Kruijf, is geselecteerd om namens Nederland ingezonden te worden voor de aankomende Academy Awards in de categorie Best Live Action Short Film. De film werd uitgekozen door een onafhankelijke jury van Nederlandse filmprofessionals.

 

In Nothing to Declare volgen we drie jonge vluchtelingen in het laadruim van een truck, op weg naar een nieuwe toekomst in Europa. Tijdens hun bizarre reis delen ze hun verhalen, hoop en dromen. Momenten van vriendschap, warmte en intimiteit komen samen met de gruwelijke realiteit. In dit schemergebied tussen een nieuw en een oud bestaan, is het de vraag of zij hun eindbestemming wel zullen bereiken. Het verhaal van Nothing to Declare is geïnspireerd op de levensverhalen van Khales Warrak, Rama Taher en Yazan Al-Hakim, die ook de hoofdrollen in de film vertolken.

 

Bastiaan Kroeger schreef het scenario van de film. Julia Rombout (July Film) en Tessa Beijer produceerden de film samen met Joram Willink. Nothing to Declare beleeft in september haar wereldpremière op het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Mooi geweest in première op Nederlands Film Festival

Mooi geweest, de nieuwe film van regisseur Mari Sanders naar een script van Cecilie Levy, gaat in premiere op het Nederlands Filmfestival. De film is ontwikkeld in het kader van One Night Stand.

 

Ooit hebben Nel en Gerard afgesproken om wanneer hun leven voltooid is, samen uit het leven te stappen als de ultieme verzegeling van hun liefdesband. Maar als Gerard zo ver is terwijl Nel nog twijfelt, zet dat hun onderlinge verhouding onder druk; verzwegen conflicten en ingesleten patronen maken het uitvoeren van hun voornemen lastiger dan gedacht.

 

De hoofdrollen worden vertolkt door Leny Breederveld, Cas Enklaar en Maria Kraakman. Het Nederlands Film Festival vindt van 27 september tot 5 oktober plaats in Utrecht.

 

Verfilming kort verhaal Tommy Wieringa

Afgelopen maanden hebben wij hard gewerkt aan de nieuwe korte film van Sander Burger met de titel Ga niet naar zee, naar een kort verhaal van Tommy Wieringa  met in de hoofdrol Johan Leysen en Julia Akkermans.

 

Wanneer een eenzame, kinderloze man een ballon met een kaartje eraan vindt, grijpt hij zijn kans om de onbekende kleuter van wie de ballon afkomstig is, zijn moeizaam vergaarde levenslessen over te dragen.

 

Het is het eerste verhaal van Tommy Wieringa dat wordt verfilmd. De film is ontwikkeld in het kader van NTR Kort en gaat tijdens het Nederlands Filmfestival in premiere.

The Ocean Cleanup’s NeXt Phase Event wint 3 awards

Ons evenement The Ocean Cleanup’s NeXt Phase, dat we samen ontwikkelden met Jurlight, heeft maar liefst drie awards gewonnen. Het evenement viel in de prijzen bij Eventex, de grootste internationale evenement competitie in de wereld.

 

The Ocean Cleanup’s NeXt Phase won in de categorieën Best Campaign, Best Cause en Best Experiental Event.  Het evenement vond in 2017 plaats in de Werkspoorkathedraal in Utrecht voor 2000 gasten en werd via een live-stream bekeken door zo’n 22.000 mensen.

Maaike geïnterviewd door Onze Man In Cannes

Maaike was dit jaar voor het eerst op het filmfestival in Cannes. Eye Magazine noemde haar eerder een jonge producer om in de gaten te houden. Reden voor Cesar Majorana om voor de VPRO eens met haar in gesprek te gaan, maar ook om mensen om haar heen aan het woord te laten.

De video met Maaike in de hoofdrol is hier te bekijken.

Gamechanger staff pick op Vimeo en te zien via Omeleto

Onze korte film Gamechanger is een van de staff picks van Vimeo. Sinds kort is de film ook te zien via Omeleto, een platform dat films van zowel beginnende als gevestigde makers onder de aandacht van publiek over de hele wereld probeert te brengen.

Ontwikkelingsgeld voor Oversteekfilm Haram

Oversteekfilm Haram heeft van het Filmfonds een bijdrage gekregen om het treatment te ontwikkelen. Haram is een filmplan van Shariff Nasr over de coming out van de Marokkaans-Nederlandse Karim (30) die zichzelf direct nadat het hoge woord eruit is, opsluit in een proviandkast. Philip Delmaar werkt aan het scenario.

 

Het project De Oversteek is een samenwerking tussen het Filmfonds, het NPO-fonds, de VPRO, NTR en CoBO om aanstormend talent een kans te geven een artistieke speelfilm te maken. Zes projecten zijn geselecteerd om voor een treatmentbijdrage. Daarvan worden uiteindelijk vier projecten gekozen voor scenariobijdrage.

Vier Gouden Kalveren voor De Veroordeling!

Tijdens het Gouden Kalveren Gala heeft de speelfilm De Veroordeling VIER belangrijke Gouden Kalveren in ontvangst mogen nemen!

 

– beste hoofdrol – Fedja van Huêt
– beste bijrol – Yorick van Wageningen
– beste scenario – Bert Bouma & Sander Burger
– beste film – BIND, Joram Willink & Piet-Harm Sterk

 

In totaal heeft De Veroordeling 11 Gouden Kalf nominaties ontvangen, waaronder:
– beste regie – Sander Burger
– beste bijrol speelfilm – Lies Visschedijk
– beste bijrol speelfilm – Mark Kraan
– beste camera – Sal Kroonenberg
– beste production design – Jorien Sont
– beste costume design – Manon Blom
– beste muziek – Jorrit Kleijnen, Alexander Reumers & Jacob Meijer

 

BIND is trots! Zeer veel dank aan cast, crew, financiers en vooral persoonlijk betrokkenen bij ‘de zaak’ voor hun toewijding, geduld en vertrouwen.

 

De Veroordeling is momenteel nog te zien in de bioscoop!

Ariane Schluter wint Gouden TV Beeld

Op het Nederlands Filmfestival won Ariane al een gouden kalf voor haar rol in Een goed leven en daar kan nu ook het Gouden TV beeld voor beste hoofdrol aan worden toegevoegd. Uit het juryrapport: ‘Ariane Schluter weet met minimale middelen een maximale transformatie neer te zetten. Met haar vakmanschap zet ze een bovengemiddelde acteerprestatie neer, doordat zij niet alleen een rol speelt, maar zichzelf als persoon inzet bij de benadering van de rol. Hierdoor wordt de innerlijke wereld van een op het eerste gezicht onaangenaam personage goed voelbaar. De kijker wordt genadeloos meegezogen in het drama dat het karakter meemaakt.’

BIND genomineerd voor Gouden Giraffe

Samen met Havenbedrijf Rotterdam is BIND genomineerd voor de Gouden Giraffe in de categorie Effectief met het project Sluiting Zeewering Maasvlakte 2. BIND is verantwoordelijk voor het creatieve concept en de realisatie van het evenement rondom de sluiting van Maasvlakte 2, dat plaatsvond in aanwezigheid van koningin Beatrix en 600 genodigden. De NOS zond het event live uit op Nederland 2 en er werd wereldwijd aandacht aan besteed in journaals, dagbladen en overige media.

 

 

Gouden Kalf-nominatie

Alles mag is genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie Beste korte film. Uit het nominatierapport: “Alles blijkt te kloppen aan deze vrolijke, maar ook gevoelige film: het ronde verhaal, het overtuigende acteerwerk en de culturele gelaagdheid. Daarbij wekt de pretentieloze uitvoering een enorme dosis sympathie op. Dit alles gebundeld binnen de beperkte speelduur van een korte film, dat getuigt van een groot vakmanschap.”

ALLES MAG wint EMMY Award!

Na ruim 4 maanden in spanning te hebben gezeten, is op vrijdag 20 februari jl. bekendgemaakt dat onze jeugdfilm Alles Mag een Emmy heeft gewonnen in de categorie Kids: TV movie/Mini-series. Steven Wouterlood en Joram Willink namen de Emmy in ontvangst tijdens het prijzengala in New York, in aanwezigheid van scenarioschrijvers Maarten van Voornveld en Chiel van der Wolf, producent Piet-Harm Sterk, acteurs Lars Jennissen en Patrick stoof, en editor Christine Houbiers. De Emmys worden gezien als de belangrijkste internationale TV-prijzen. Het is de eerste keer dat Nederland een Emmy Kids Award wint.

Containerterminal APM Terminals Maasvlakte 2 geopend

Op 24 april jl. heeft Koning Willem-Alexander officieel de containerterminal van APM Terminals op de Tweede Maasvlakte geopend. Hij deed dit door een terminal operator te verzoeken de terminal in werking te stellen. Hierop volgde een visueel en technisch spektakel waarbij een choreografie van terminalkranen, AGV’s en zestien LED-containers de terminal in al zijn facetten verbeeldde. BIND is verantwoordelijk voor het concept en de uitvoering van deze spectaculaire show.

Jungle wint Gouden Kalf

Wij zijn ontzettend trots op acteurs George Tobal en Majd Mardo die voor hun rol in onze film Jungle SAMEN het gouden kalf hebben gewonnen voor beste acteur televisiedrama. Het juryrapport over deze geweldige acteurs: “De jury is onder de indruk van deze twee acteurs die de hoofdpersonages van het televisiedrama Jungle op onnavolgbare wijze tot leven hebben gebracht. Kiezen tussen de beide mannen is onmogelijk, juist het samenspel tussen de totaal verschillende karakters is overrompelend en ijzersterk. Vandaar deze gedeelde nominatie. Zonder enige opsmuk of pretentie weten deze jonge acteurs ons van het begin tot het eind te boeien en recht in het hart te raken. De noodzaak in hun spel is continu voelbaar, ondanks de zware thematiek spat het spelplezier er vanaf en ze gunnen elkaar de ruimte. Hun dynamiek is in elke scene voelbaar en ze bedienen zich van een breed pallet, waarop gelukkig ook humor rijkelijk vertegenwoordigd is. Ze doorgronden de materie, en kunnen uiteindelijk met niet meer dan een oogopslag een wereld aan backstory oproepen. Dat maakt hun spel magnetiserend en verrassend. Acteurs waar je onmogelijk niet van kunt houden en waar we hopelijk nog veel van gaan zien”

Tunnelvisie

Voor de opnames van een film voor NS over de evacuatie van treinen bij calamiteiten in tunnels hebben we als eerste filmploeg mogen filmen in de nieuwe Delftse spoortunnel, die na vijf jaren van ingrijpende bouwwerkzaamheden op 28 februari a.s. voor het eerst in gebruik genomen zal worden.

ALLES MAG beste korte film in Tokio

Alles mag heeft op het International Kinder Filmfest in Tokio de kinderjuryprijs voor beste korte film in de wacht gesleept. Regisseur Steven Wouterlood was op het festival voor Q&A- en signeersessies. Hij heeft de prijs persoonlijk in ontvangst genomen.

Wereldhavendagen 2017

Dit jaar was BIND creatief verantwoordelijk voor de opening en zaterdagavondshow van de jubileumeditie van de Wereldhavendagen in Rotterdam. De Wereldhavendagen is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij iedereen kennis kan maken met allerlei onderdelen en innovaties van de Rotterdamse haven. Vanaf het gigantische schip van Bigroll dat voor de Erasmusbrug lag, traden tijdens de zaterdagavondshow onder andere Level 42, Nielson en Sabrina Starke op. De show werd live uitgezonden en gepresenteerd door Jan Versteegh en Geraldine Kemper. De show werd begeleid en uiteindelijk ook spectaculair afgesloten met vuurwerk.

KONINGSDAG openingsfilm Cinekid

Koningsdag, de nieuwe jeugdfilm van regisseur Steven Wouterlood, is een van de zes films waarmee dit jaar het Cinekid Festival in Amsterdam wordt geopend.

Uit het persbericht van Cinekid: ‘De 29ste editie van het festival opent donderdag 15 oktober met de vertoning van zes nieuwe films van Nu of Nooit!, een stimuleringsproject van het Mediafonds en Zapp van cultureel divers jeugddrama voor de doelgroep 8 – 12 jaar. Het zijn toegankelijke, filmische en op originele wijze vertelde verhalen van 25 minuten, die geworteld zijn in de hedendaagse, multiculturele samenleving.’ Sannette Naeyé, directeur Cinekid: “Ik ben trots dat we dit festival openen met zes nieuwe korte jeugdfilms van verschillende publieke omroepen. De films staan in een lange traditie van gelijksoortige reeksen die jaarlijks bij Cinekid in première gingen. De films richten zich van oudsher op bijzondere verhalen van nieuwe makers. Het Mediafonds en Zapp geven deze makers kansen. Cinekid wil het belang hiervan met deze festivaleditie benadrukken en vieren.”

Het Cinekid Festival vindt dit jaar plaats in de herfstvakantie van 15 oktober t/m 1 november 2015. Het volledige programma wordt medio september bekendgemaakt op www.cinekid.nl.

Zilveren Dolfijn voor ONS VERHAAL

BIND heeft tijdens de Cannes Corporate Media & TV Awards de Zilveren Dolfijn in ontvangst mogen nemen. We ontvingen deze prijs in de categorie Internal Communication voor de film ONS verhaal, die we in opdracht van de Nederlandse Spoorwegen gemaakt hebben. ONS verhaal vertelt het ‘echte’ verhaal van NS en laat zien hoe de dagelijkse praktijk in dit enorme bedrijf eruit ziet. De film brengt een van de bekendste bedrijven van Nederland in beeld en doet dit o.m. met spectaculaire helikopterbeelden. ONS verhaal geeft goed weer hoe groot het nationale belang van NS is.

European Event Awards voor opening containerterminal APM Terminals

De opening van de containerterminal van APM Terminals op Maasvlakte 2 in de Rotterdamse Haven is in het Spaanse Sevilla op hét festival voor de Europese eventindustrie bekroond met de European Best Event Award in de categorie Launch Event en met een van de drie Grand Awards, waarop 140 events in totaal kans maakten. Piet-Harm heeft de prijzen, als bedenker en producent van het spectaculaire openingsevent in Rotterdam, persoonlijk in ontvangst genomen. De jury benadrukte dat alle elementen bij dit event perfect samengekomen zijn. Ook roemde zij de bijzondere samenwerking tussen APM Terminals en het creatieve team van BIND en Jurlights, en de zeer innovatieve technische ingrepen die aan de show ten grondslag lagen. De jury zei geraakt te zijn door de show, die de containerterminal volgens haar bijna menselijk had gemaakt.

Gluckauf verkocht aan HBO Europe

International sales agent Coccinelle heeft het met vele prijzen bekroonde ‘Gluckauf’ verkocht aan HBO Europe.

Spectaculaire sluiting Maasvlakte 2

Nederland is live getuige geweest van de sluiting van de zeewering van de Maasvlakte 2, de benaming voor het uitbreidingsproject van de Rotterdamse haven. De sluiting van de zeewering ging gepaard met een door BIND bedacht en gerealiseerd grootschalig evenement op het nieuwe land, dat culmineerde in een handeling waarmee koningin Beatrix het startsein gaf om het gat in de dijk te sluiten. Het evenement was een spectaculaire combinatie was van fysieke actie (kranen, boten, bulldozers) en beeld en muziek. We hebben hiermee willen onderstrepen dat met deze uitbreiding van ons land een nieuw hoogtepunt in onze waterbouwkundige geschiedenis is bijgeschreven. We zijn er enorm trots op dat we de kans hebben gekregen om het creatieve concept voor deze historische gebeurtenis, die live is uitgezonden door de NOS en waaraan wereldwijd aandacht is besteed in journaals, dagbladen en overige media, te ontwikkelen en te realiseren.

MIMOUN genomineerd voor EMMY

Mimoun is genomineerd voor een Emmy Award in de categorie Kids TV Movie/Miniserie 2014. De uitreiking van de International Emmy Kids Awards vindt in februari 2014 plaats in New York.

Wereldpremière GLUCKAUF op IFFR

Gluckauf beleefde op donderdag 22 januari zijn wereldpremière op het International Film Festival Rotterdam (IFFR) en was daarmee tevens de openingsfilm van de Tiger Awards Competition, de hoofdcompetitie van het festival. Het IFFR is een van de grootste internationale arthouse filmfestivals ter wereld en was dus een prachtig podium om deze nieuwe speelfilm van Remy van Heugten (Valentino, tv-serie Van God Los) in première te laten gaan.

Ook de premiere in JT Kerkrade was een groot succes. Maandag 26 januari kon het Limburgse publiek de film voor het eerst zien in een prachtige grote zaal. Op onze Facebook pagina staan de foto’s van deze twee mooie avonden.

KONINGSDAG in productie

De kurk is uit de fles! Het team van Alles mag gaat weer aan de slag met een nieuwe film, getiteld Koningsdag. De film wordt gerealiseerd in het kader van Nu of Nooit!, een stimuleringsproject van het Mediafonds en Z@pp voor de ontwikkeling en realisering van cultureel divers jeugddrama met een lengte van 25’ voor de oudste doelgroep van Z@pp (8-12 jaar).

Op z'n Hollands

Voor wie nog eens terug wil zien wat er zoal vooraf is gegaan aan de uitbreiding van de Rotterdamse haven is er de documentaire Op z’n Hollands, die Piet-Harm heeft gemaakt over voor- en tegenstanders van de Tweede Maasvlakte tijdens de laatste stuiptrekkingen van het besluitvormingsproces. Een van hen is de voormalige burgemeester van Rotterdam, Ivo Opstelten. Deze door cameraman Jelle Odé mooi gefilmde documentaire laat goed zien hoe het brood van de een vaak de dood van de ander betekent.

 

GLUCKAUF weer te zien in 22 bioscopen

Gluckauf, met vier Gouden Kalveren de grote winnaar van het Gala van de Nederlandse Film 2015, draait weer in 22 bioscopen door het hele land.

De speelfilm van Remy van Heugten was natuurlijk al eerder te zien in de Nederlandse bioscopen, maar trok toen slechts 17.000 bezoekers. Veel mensen lieten na de prijzenregen weten nieuwsgierig te zijn naar de film. “Op deze manier willen we mensen alsnog de kans geven de film op een groot doek te gaan zien”, aldus een woordvoerster van distributeur September Film. De bioscopen hebben zich zelf bij September Film gemeld met het verzoek voor een nieuwe release.

Twee Gouden Kalf nominaties voor Jungle op het NFF

Jungle is maar liefst twee keer genomineerd voor het Gouden Kalf op het Nederlands Film Festival, namelijk in de categorie Beste Televisiedrama en Beste acteur Televisiedrama.

Het Nederlands Film Festival jury rapport over onze film: “Een prachtig origineel verhaal over vluchtelingenproblematiek in overtuigende grijstinten. Als de jury maar één woord had mogen gebruiken om dit sterke televisiedrama te kenschetsen dan was het: liefde. In alle facetten is de betrokkenheid van de makers bij het verhaal en personages voelbaar. Jungle begint klein en intermenselijk, maar weet al gauw een groot mondiaal vraagstuk genuanceerd, ontroerend en bij vlagen zelfs met humor weer te geven. Geen grootse gebaren, maar alles met een scherp oog voor detail en serieuze kennis van zaken. De jury heeft veel pogingen gezien om het huidige tijdsbeeld te duiden. Jungle steekt daar met kop en schouders bovenuit. Hetty de Kruijf weet precies wat ze wil vertellen en neemt haar kijker volkomen serieus. Het prachtige, emotioneel gedreven camerawerk en de overtuigende art direction komen volledig tot hun recht. Een zeer geslaagd ‘cross-over’ drama, waarin lichtheid altijd door de zwaarte heen blijft schemeren. Al met al een fijngevoelig pareltje.”

EMMY-nominatie voor ALLES MAG

Alles mag is genomineerd voor een EMMY Award in de categorie Kids: TV Movie/Mini-series. “Het is een groot compliment aan iedereen die heeft meegewerkt aan de film. Dat de film nu zelfs genomineerd is voor een Emmy, had ik nooit durven dromen”, zegt regisseur Steven Wouterlood. “Het is prachtig om te merken dat de film de hele wereld over gaat – van Toronto tot Tokio – en zoveel kinderen en volwassenen raakt.” Alles mag is de enige Nederlandse nominatie dit jaar. Vorig jaar werd onze korte jeugdfilm Mimoun ook al voor een EMMY in dezelfde categorie genomineerd. Eind februari 2015 zullen we tijdens de uitreiking in New York ontdekken of we deze prestigieuze prijs ook echt mee naar huis mogen nemen.

Alle hens aan dek!

Momenteel zijn meer dan honderd mensen vanuit allerlei disciplines druk bezig met de laatste voorbereidingen voor de opening van APM Terminals op 24 april aanstaande. Het drijvende theatercomplex wordt volledig ingericht met techniek en interieur, en op de terminalkade wordt continu gerepeteerd voor de grootse openingsshow.

EXIDE

Begin augustus kwamen ruim 1500 dealers uit India naar Nederland voor het Dealer Event van India’s grootste automotive battery brand Exide.
De gasten werden op één van de dagen getrakteerd op een spectaculair inhoudelijk programma in het World Forum Den Haag. Een ware merkbeleving met bijzondere intermezzo’s, productlanceringen en een indrukwekkende hightech stagesetting. Uiteraard ook voorzien van de Indiase roots met een optreden van één van de bekendste Indiase Bollywood-sterren. In opdracht van D&B evenmarketing en Jurlights was BIND verantwoordelijk voor de creatieve inhoud van deze show.

12 Gouden Kalf-nominaties

Op 1 september jl. zijn in het Ketelhuis en live bij De Wereld Draait Door, in aanwezigheid van een deel van de cast en crew van Gluckauf, de nominaties bekendgemaakt voor de Gouden Kalveren 2015. Gluckauf is voor tien Gouden Kalveren genomineerd: Beste Film (Joram Willink en Piet-Harm Sterk, BIND), Beste Regie (Remy van Heugten), Beste Acteur (Bart Slegers en Vincent van der Valk), Beste Scenario (Gustaaf Peek), Beste Camera (Mark van Aller), Beste Montage (Moek de Groot), Beste Muziek (Jorrit Kleijnen en Alexander Reumers) en Beste Sound Design (Alek Goosse en Francois Dumont). Daarnaast is een van onze ONE NIGHT STANDS, Een goed leven van Aaron Rookus, ook twee keer genomineerd: voor Beste Televisiedrama en Beste Actrice Televisiedrama (Ariane Schluter).

De Gouden Kalveren worden uitgereikt op vrijdag 2 oktober a.s. in het Beatrix Theater, de slotavond van het Nederlands Film Festival.

ALLES MAG in de bioscoop

Alles Mag is momenteel in zo’n 17 filmtheaters op het grote doek te zien. Onder de titel VPRO Kort & Klein toeren Alles mag, Munya in mij en Johnny Bakru langs filmtheaters door het hele land. Op zondag 8 februari om 14:00 uur draait Kort & Klein in filmhuis Cinecitta in Tilburg. De twee hoofdrolspelers van Alles Mag zullen dan aanwezig zijn om vragen vanuit het publiek te beantwoorden. Klik hier voor alle tijden en locaties.

 

Koningsdag wint op TIFF kids

De korte film Koningsdag van regisseur Steven Wouterlood heeft zondag 24 april de Adult Jury Award gewonnen voor beste korte film op Toronto International Film Festival (TIFF) Kids. The Adult Jury zei over Koningsdag: “A film that’s inhabited by strong, three dimensional characters, including two amazing performances by the lead actors.”

Het is de tweede keer dat dit team van regisseur, producenten en schrijvers deze prijs winnen. Regisseur Steven Wouterlood: ‘Wat is het ongelooflijk mooi als je merkt dat een film, die je recht vanuit je hart maakt, zo’n universele waarde heeft. In Koningsdag lopen meerdere thema’s door elkaar, die dichtbij de realiteit staan. Ik hoop dat zowel kinderen als volwassenen zich kunnen herkennen in dit verhaal en dat het mensen een beetje dichter bij elkaar brengt.’

MIMOUN beste korte film in Frankfurt

Op het internationale kinderfilmfestival LUCAS in Frankfurt heeft Mimoun de prijs voor beste korte film van het jaar gewonnen. Scenarioschrijfster Cecilie Levy heeft de prijs namens de cast en crew van Mimoun in ontvangst genomen.

 

 

GLUCKAUF grote winnaar Gala van de Nederlandse Film

Met vier Gouden Kalveren was Gluckauf dit jaar de grote winnaar van het Gala van de Nederlandse Film. De speelfilm van Remy van Heugten is op 2 oktober jl. in Utrecht bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Film (Joram Willink en Piet-Harm Sterk), een voor Beste Regie (Remy van Heugten), een voor Beste Scenario (Gustaaf Peek) en een voor Beste Camera (Mark van Aller).

 

Jungle geselecteerd voor ontwikkeling ONS 12

De twaalfde editie van One Night Stand is van start gegaan en het project Jungle van regisseur Hetty de Kruijf en scenarist Ashar Medina, is geselecteerd om dit project samen met BIND te ontwikkelen tot een scenario. One Night Stand is een van de belangrijkste stimuleringsprojecten voor talentvolle film- en televisiemakers in Nederland.

Micropia onthult Krachtpatsers in de kas

Micropia, het in 2014 geopende museum in de historische Ledenlokalen van Artis waar de onzichtbare wereld van micro-organismen zichtbaar wordt gemaakt, heeft een nieuwe opstelling onthuld: Krachtpatsers in de kas. Deze opstelling laat zien hoe microscopisch kleine insectenjagers worden ingezet bij biologische gewasbescherming. Insectenplagen zorgen jaarlijks voor vele miljarden euro’s schade in de (glas)tuinbouw door lagere opbrengst en mindere kwaliteit van de gewassen. Door de inzet van natuurlijke vijanden wordt de economische schade voor een groot deel teruggedrongen. Inmiddels is de inzet van natuurlijke vijanden in de Nederlandse glasgroenteteelt een standaard manier van insectenbestrijding. Jasper Kuipers heeft namens BIND voor Krachtpatsers in de kas een animatie gemaakt.

Superstar VR op het NFF

Superstar VR is geselecteerd voor de Gouden Kalf competitie op het Nederlands Film Festival. Gedurende het festival zal de film ook te zien zijn in een speciale limousine die de hele week op het Neude staat. In de limousine kan je de VR film bekijken en ben je 12 minuten lang een hele grote wereldster.

MIMOUN naar New York

De korte jeugdfilm Mimoun van regisseur Tallulah Schwab is geselecteerd voor de competitie van het Brooklyn Film Festival in New York.

One Night Stand #10

De Leerling (scenario & regie: Rutger Veenstra) over een lerares die door een leerling wordt geterroriseerd, is geselecteerd voor One Night Stand #10. De tweede film die we in het kader van One Night Stand gaan produceren is Een Goed Leven met een Gelukkig Einde, waarvan het scenario is geschreven door Aaron Rookus en Saskia Diesing (regie: Aaron Rookus). Beide films gaan in première tijdens het Nederlands Film Festival 2015 en worden eind 2015 uitgezonden op NPO 3. One Night Stand is een van de belangrijkste stimuleringsprojecten voor talentvolle film- en televisiemakers in Nederland.

> 60.000 dominostenen

In een van de grootste filmstudio’s van Amsterdam heeft het Dutch Domino Team in opdracht van BIND vijf dagen lang fulltime met meer dan 60.000 dominostenen een gigantisch dominoveld gebouwd. Het veld verbeeldt het veiligheidsmanagementsysteem van NS en is een belangrijk onderdeel van een film die we gemaakt hebben in het kader van een interne opleiding over veiligheid op en rondom het spoor.

The Ocean Cleanup's NeXt Phase Event

Op 11 mei 2017 vond in de Werkspoorkathedraal in Utrecht voor een paar duizend gasten en via een wereldwijde livestream The Next Phase event plaats. Founder Boyan Slat presenteerde hier alle nieuwe ontwikkelingen van The Ocean Cleanup en maakte bekend dat het eerste systeem in 2018 wordt geplaatst. BIND was in samenwerking met Jurlights creatief verantwoordelijk voor dit evenement. De presentatie van Boyan werd ondersteund door spectaculaire visuele en fysieke elementen, met een finale waarbij de vier 12-meter hoge ankers van het nieuwe systeem van The Ocean Cleanup werden onthuld. Na de show werd een speciaal gemaakte tentoonstelling geopend waar het team van The Ocean Cleanup alle gasten informeerden over de verschillende aspecten van het project. Voor de gasten was er ook een foodtruckgedeelte, waar duurzame maaltijden en drankjes konden worden gegeten en gedronken.

De hele presentatie is HIER te zien.

Orkestopnames in Boedapest

Onder leiding van de componisten Jorrit Kleijnen en Alexander Reumers is door een orkest in Boedapest de speciaal voor de opening van de APM Terminals in de Rotterdamse Haven geschreven muziek opgenomen. Doordat de compositie van Kleijnen en Reumers enkele lastige passages bevat, waren de opnames voor het orkest een behoorlijke uitdaging, maar het enthousiasme bij de musici was groot. Art-director Piet-Harm Sterk en regisseur Marlon Bos waren bij de opnames aanwezig.

Douwe Bob in De Wereld Draait Door

Singer-songwriter Douwe Bob, die de titelsong van Gluckauf heeft geschreven, trad op 8 december jl. op in De Wereld Draait Door met een verkorte versie van het nummer, getiteld Mine Again. Op de achtergrond waren fragmenten uit de film te zien. Behoorde jij niet tot de 1,6 miljoen mensen die op 8 december naar DWDD hebben gekeken, of kun je – net als wij – geen genoeg krijgen van het nummer, bekijk en beluister het dan hier!

Opening SHIP

In maart werd het nieuwe bezoekerscentrum bij het sluizencomplex in IJmuiden, SHIP (Sluis Haven Informatie Punt), officieel geopend. Dit nieuwe gebouw huisvest een vaste en wisselende tentoonstelling over het Noordzeekanaalgebied en de nieuwe grote zeesluis. In opdracht van ontwerpbureau Podium heeft BIND een prachtige film mogen maken waarmee je op drie schepen meereist door het Noorzeekanaalgebied. De eerste reacties van de bezoekers zijn ontzettend leuk.

The Art of Impact

Onder de naam The Art of Impact heeft minister Bussemaker van Cultuur een nieuw programma gelanceerd voor projecten waarin kunst, cultuur en maatschappij elkaar ontmoeten. Zij stelt daarvoor de komende twee jaar 7 miljoen euro beschikbaar. BIND heeft in opdracht van de zes bij The Art of Impact betrokken publieke cultuurfondsen een korte inspiratiefilm gemaakt waarin de minister uitlegt wat The Art of Impact is en waarin projecten te zien zijn die de uitgangspunten van The Art of Impact op uiteenlopende manieren belichamen.

Gamechanger in competitie op SXSW en Go Short

Onze korte film Gamechanger is officieel in competitie op SXSW. South by South West in Austin is een van de grootste, gerenommeerde festivals in de USA. Regisseur Christian van Duuren reist begin maart naar Amerika om het festival bij te wonen.

Ook op Nederlandse bodem is Gamechanger in competitie op Go Short 2017.

Cinekid juryprijs voor ALLES MAG

Na alle internationale nominaties en prijzen heeft Alles mag nu ook op Nederlandse bodem een prijs in de wacht gesleept: de Cinekid Kinderkast Juryprijs voor fictie. De Kinderkastprijzen worden elk jaar tijdens het Cinekid Festival in Amsterdam uitgereikt aan de beste Nederlandstalige jeugdtelevisieprogramma’s van het jaar in de categorieën fictie en non-fictie. De prijs is hoogstpersoonlijk in ontvangst genomen door de hoofdrolspelers, Lars Jennissen en Indy Aponno.

 

Opening 'Een schimmelige toekomst' in Micropia

Micropia opende begin februari een nieuwe vitrine onder de naam ‘Een schimmelige toekomst’. BIND heeft in samenwerking met animator Rens Wegerif weer een mooie animatiefilm gemaakt die laat zien hoe je met behulp van schimmels allerlei verschillende materialen kan maken. De film is vanaf nu te zien in Micropia.

MIMOUN wint Prix Jeunesse

BIND heeft met Mimoun de gerenommeerde Europese televisieprijs Prix Jeunesse in de wacht gesleept. De Prix Jeunesse is één van de belangrijkste tv-prijzen voor jeugdprogramma’s ter wereld en wordt ook wel de Oscar voor jeugdtelevisie genoemd. Mimoun heeft gewonnen in de categorie Korte fictieve jeugdfilm voor kinderen tot 12 jaar.

Werken bij Havenbedrijf Amsterdam

In opdracht van Port of Amsterdam heeft BIND een aantal miniportretten gemaakt die een kijkje geven in de werkomgeving van dit dynamische bedrijf. Onder de titel Wij werken bij Havenbedrijf Amsterdam delen zeven werknemers hun ervaringen en vertellen ze vol enthousiasme over hun drijfveren en de mogelijkheden die ze krijgen om zichzelf te ontwikkelen bij Port of Amsterdam. Bekijk de filmpjes hier.

Trailer GLUCKAUF

Bekijk hier de trailer van Gluckauf, de nieuwe speelfilm van Remy van Heugten die vanaf 29 januari a.s. in de bioscoop te zien zal zijn. De film gaat over de verstikkende liefde tussen een vader en een zoon, vertolkt door Bart Slegers en Vincent van der Valk. Gustaaf Peek (Godin, held, Ik was Amerika) schreef het scenario.

Joram Willink jurylid Emmy Kids Awards

Onze eigen Joram Willink is dit jaar één van de juryleden voor de Emmy Kids Awards.

‘Hier kon ik natuurlijk geen nee op zeggen.’

Het is vrij zeldzaam dat een Nederlander wordt gevraagd deel uit te maken van de jury. Joram heeft de afgelopen weken alle filmbijdragen die meedingen naar de prijs bekeken en zijn stem uitgebracht.

‘Natuurlijk is het heel eervol dat ik na het winnen van de Emmy nu gevraagd ben om te jureren’, stelt de producent. ‘Het was zeer interessant en inspirerend om tv-drama voor kinderen te zien uit alle delen van de wereld.’

Het is in principe een eenmalige eer, al maakt Joram nu wel kans om lid te worden van de Academy die de Emmy’s uitreikt. In dat geval kan hij vaker worden gevraagd als jurylid. De Emmy Kids Award wordt in februari 2016 uitgereikt. De ceremonie voor de ‘volwassen’ Emmy’s is eerder, namelijk al in november.

 

Koningsdag wint drie prijzen

Koningsdag heeft afgelopen week drie prijzen gewonnen op filmfestivals over de hele wereld. Het begon allemaal in Qatar, op het Ajyal Youth Film Festival in Doha, waar regisseur Steven Wouterlood de jury award voor beste korte film in ontvangst nam. Afgelopen weekend wonnen we ook de prijs voor beste korte film op het Smile International Film Festival For Children and Youth in Delhi, India. Bovendien werd de film weer bekroond op het Olympia International Film Festival For Children and Young People in Griekenland, waar Alles Mag vorig jaar ook in de prijzen viel.

Documentaire over onze zesjescultuur

BIND heeft een documentaire gemaakt over de achtergrond van de Nederlandse zesjescultuur. In Waar een klein land groot in moet worden komen opinieleiders, jongerendeskundigen, wetenschappers en leraren uit de onderwijspraktijk aan het woord. Zij geven hun visie op talentontwikkeling en excellentie in het onderwijs. Doelstelling van de film is onderwijsprofessionals te stimuleren om het gesprek aan te gaan met hun collega’s, de schoolleiding, ouders en leerlingen, zodat iedere leerling de kansen en de prikkels krijgt die nodig zijn om hem of haar tot volle ontwikkeling te laten komen.

Internationaal blog roemt opening containerterminal APM Terminals

Julius Solaris van het toonaangevende blog EventManagerBlog.com en jurylid van de European Event Awards 2015 in Sevilla heeft vijf events geselecteerd, die volgens hem aantonen dat de Europese eventindustrie ‘alive and kicking’ is. De opening van de containerterminal van APM Terminals op Maasvlakte 2 in de Rotterdamse Haven, bedacht en geproduceerd door BIND, is van die vijf volgens hem verreweg het beste:

‘By far the most exciting and my personal favourite of the whole competition. This is a container terminal launch; for heaven’s sake can you think about anything more boring? Yet the way they implemented the whole project was remarkable.
There were no traditional presentation screens and the terminal itself was the focus of action. The wise use of technology with the actual content of the event (the containers) used as vehicles of the message. The low tech pop-up book you could bring home. This is one of the best corporate launches I’ve seen in a while.’

Lees hier meer: http://www.eventmanagerblog.com/5-events-proving-europe-alive-kicking/

Limburgse première GLUCKAUF

Op maandag 26 januari a.s., vlak na de wereldpremière in Rotterdam, gaat Gluckauf – de nieuwe speelfilm van de Zuid-Limburgse regisseur Remy van Heugten die zich afspeelt in het Limburg van na de mijnsluiting – feestelijk in première in Kerkrade. Deze première is gekoppeld aan M2015, Jaar van de Mijnen. In 2015 viert de voormalige mijnstreek haar verleden, heden en toekomst met een breed programma aan activiteiten. Rondom de Limburgse première van Gluckauf organiseert M2015 een randprogramma in Heerlen.

Ariane Schluter wint Gouden Kalf

Ariane Schluter heeft tijdens het Gala van de Nederlandse Film 2015 het Gouden Kalf voor Beste Actrice Televisiedrama gewonnen voor haar rol in Een goed leven van Aaron Rookus, een tv-film die door BIND is geproduceerd. Een goed leven is op 4 oktober om 22:30 uur te zien op NPO3.

 

 

Wereldhavendagen 2016

De Wereldhavendagen is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij iedereen kennis kan maken met allerlei onderdelen en innovaties van de Rotterdamse haven. Aan boord van marineschip Zr. Ms. Rotterdam gaf burgemeester Aboutaleb, samen met directeur Allard Castelein van het Havenbedrijf Rotterdam en luitenant-generaal Rob Verkerk van de Koninklijke Marine, het startsein voor de Wereldhavendagen 2016. BIND ontwikkelde het creatieve concept voor de opening waarbij twee robots en videoschermen een hoofdrol hadden.

Daarnaast waren we ook creatief verantwoordelijk voor een van de hoogtepunten van de Wereldhavendagen, de zaterdagavondshow! Met de Aeolus van Van Oord als podium en een geweldig optreden van Maan, Kypski, Nicole Jordan, Zuco 103 en de Marinierskapel der Koninklijke Marine was het een spectaculaire show die knallend werd afgesloten met vuurwerk. Volgend jaar is BIND ook verantwoordelijk voor deze zaterdagavondshow op de jubileum editie van de Wereldhavendagen 2017.

Gamechanger in première op het Nederlands Filmfestival

Onze nieuwe korte film Gamechanger, geproduceerd in het kader van NTR KORT! (regie Christian van Duuren scenario Daan Gielis), gaat binnenkort in première op het Nederlands Filmfestival. KORT! is hét jaarlijkse project voor de korte film. Uit 95 inzendingen is door het Nederlands Filmfonds, het Mediafonds en de NTR een selectie gemaakt van tien korte fictiefilms, met een lengte van 5 tot 10 minuten. In Gamechanger raakt Max (30), op weg naar weer een buitenlandse oorlogsmissie, verstrikt in een spelletje met de buurjongens. Gaandeweg verliest Max de realiteit uit het oog en verliezen de jongens hun onschuld.

Koningin Máxima opent Micropia

Koningin Máxima heeft Micropia geopend en BIND was erbij. Micropia is gevestigd in de historische Ledenlokalen aan het nieuwe Artisplein. Het is ’s werelds eerste museum waar de onzichtbare wereld van micro-organismen zichtbaar wordt gemaakt. BIND heeft voor Micropia met vijf verschillende animatoren dertien animaties ontwikkeld, elk met een eigen stijl en techniek, die door het hele museum verwerkt zijn. De eindredactie en creatieve leiding van het animatieproject, dat anderhalf jaar heeft geduurd, waren in handen van Lydia Koopmans.

 

ALLES MAG beste kinderfilm in Oberhausen

Alles mag is op het International Short Film Festival in Oberhausen uitgeroepen tot beste kinderfilm. De regisseur, schrijver en producent hebben de prijs zelf in ontvangst genomen. Uit het juryrapport: “Our winner is about friendship, love and saying goodbye. And it shows that you need to be pigheaded to be able to do what’s fun. And it was great fun to watch it! The colours are great and the music is cheerful. Tygo, the main protagonist, talks about the carnival in South Holland. Furthermore, one can understand very well how he feels.” Regisseur Steven Wouterlood: “Oberhausen is een festival met een rijke historie, waar grote regisseurs die ik bewonder hun eerste filmprijzen wonnen. Om hier de juryprijs in ontvangst te mogen nemen is waanzinnig.” Acteur Patrick Stoof: ”Ik wilde heel graag in deze film spelen. Ik herkende mijzelf in het verhaal over een Brabants jongetje dat anders is dan de anderen. Dat het zo’n prachtige film zou worden, komt doordat hij met veel liefde is gemaakt. Ik ben dan ook supertrots dat de film nu weer een grote internationale prijs wint.”

Opening verbrede Breeddiep

Op 7 december hebben wij met een team van BIND het nieuwe Breeddiep officieel geopend. Deze belangrijke verbinding voor de binnenvaart in Rotterdam werd letterlijk uitgelicht en wij waren verantwoordelijk voor het concept en de productie van deze feestelijke opening. Door de verbreding van de doorgang naar het Breeddiep is het nu veiliger en beter bevaarbaar geworden voor de 50.000 schepen die hier jaarlijks doorheen varen. Na een pakkende introductie van cabaretier Tim Hartog is het eerste binnenvaartschip tijdens een spectaculaire lichtshow officieel door de opening gevaren. Zo’n 90 gasten hebben dit vanaf een ander schip op het Breeddiep kunnen aanschouwen.

GLUCKAUF wint prijs voor beste scenario in Brussel

Gluckauf heeft vrijdagavond de prijs voor het beste scenario gewonnen op het Brusselse Filmfestival. Regisseur Remy van Heugten en scenarioschrijver Gustaaf Peek hebben de prijs in ontvangst genomen.

Beste non-profit event tijdens de Best Event Awards World

Samen met Jurlights hebben we tijdens de Best Event Awards World een prachtige prijs gewonnen. The Ocean Cleanup’s NeXt Phase Event werd door de jury uitgeroepen tot beste evenement in de categorie non-profit events. Piet-Harm mocht de prijs in Porto in ontvangst nemen.

Opnames DOS SANTOS afgerond

De opnames van Dos Santos, een korte fictiefilm van Kees-Jan Mulder en Maarten van Voornveld, zijn afgerond. Bijzonder is dat we voor Dos Santos in de Bijlmerbajes mochten filmen, iets waar zelden toestemming voor wordt gegeven. De opnames waren mede daardoor voor de hele cast en crew een onvergetelijke ervaring.

Bind genomineerd voor de Gouden Giraffe Event Awards 2016

De openingsceremonie van APM Terminals op Maasvlakte 2 is genomineerd voor de Gouden Giraffe Event Awards in de categorie Brand Events.

Superstar VR in wereldpremière op Cinekid

Op zaterdag 15 oktober is Superstar VR in premiere gegaan op Cinekid. Deze nieuwe narratieve 360 graden film, geregisseerd door Steven Wouterlood, is volledig verteld vanuit first person. Hoe voelt het om een wereldster te zijn? In de film beleef je een dag uit jouw leven als bekende DJ.

Ruim 100 genodigden hebben de film tijdens de premiere kunnen beleven. In het hart van het Cinekid festival staat de hele week een limousine waarin de VR film nog gezien kan worden. De film zal uiteindelijk nog een toer maken door Nederland waaronder in januari en mei 2017 in Beeld & Geluid in de interactieve tentoonstelling Let’s You Tube.

 

Drijvend theater

Ter voorbereiding op de opening van APM Terminals is na een opbouwperiode van een week het ponton van 40×90 meter met daarop het geraamte van het theater in zes uur van Moerdijk naar de Tweede Maasvlakte gevaren. In de komende week wordt het gehele drijvende complex verder afgebouwd en volledig ingericht voor de ontvangst van duizend nationale en internationale gasten, waaronder Koning Willem-Alexander.

Koningsdag in competitie op vijf grote festivals

Koningsdag heeft de afgelopen weken veel goed nieuws gekregen van diverse filmfestivals verspreid over de hele wereld. We zijn officieel geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie op het Nederlands Film Festival. Ook op internationaal niveau is de film succesvol en zijn we geselecteerd voor het LUCAS International Film Festival (Frankfurt), Ajyal Youth Film Fesitval (Doha Institute), Kinodiseea International Film Festival (Roemenië) en, last but not least, de International EMMY Kids Awards (Shortlist).

Technical Grand Award voor GLUCKAUF

Gluckauf heeft op het World Premieres Festival in de Filipijnen de Technical Grand Award gewonnen. Regisseur Remy van Heugten heeft de prijs in Manilla in ontvangst genomen. De Technical Grand Award is een prijs voor de beste techniek in camera, production design, spel, geluid en montage.

Spannend project!

We kunnen er nog niet veel over zeggen, maar er wordt bij BIND aan de opdrachtkant al geruime tijd hard gewerkt aan de ontwikkeling en realisatie van een nieuw grootschalig evenement op de Maasvlakte in 2015. We zijn er razend enthousiast over, maar het is zo geheim dat we het voorlopig bij dit tipje van de sluier moeten laten. Volg ons op Facebook en houd onze site in de gaten voor het laatste nieuws over dit Mystery Project!

 

 

ALLES MAG in de prijzen in Toronto

Alles mag heeft in Toronto de TIFF Kids Jury Award for Best Live-Action Short Film gewonnen. Uit het juryrapport: “We selected this film for it’s excellent acting, it’s compelling images, it’s creative structure, and for constantly surprising us.” Regisseur Steven Wouterlood en scenarioschrijver Maarten van Voornveld waren in Toronto aanwezig voor een aantal screenings en Q&A’s en hebben de prijs persoonlijk in ontvangst genomen.

'Mascotte' geselecteerd voor Berlinale Co-Production Talent Market

Mascotte, onze nieuwe film met regisseur Remy van Heugten en schrijver Gustaaf Peek, is geselecteerd voor de Co-Production Talent Market tijdens de Berlinale. Producent Joram Willink is tijdens het festival aanwezig om het project te presenteren aan potentiële coproductie partners, sales agents en distributeurs.

Gamechanger geselecteerd voor KORT! 2016

Het project Gamechanger van regisseur Christian van Duuren en geschreven door Daan Gielis, is geselecteerd voor KORT! 2016 en gaat dus binnenkort in productie. KORT! is een samenwerkingsproject van de NTR, het Nederlands Filmfonds en het Mediafonds, met steun van het CoBO. Doel is om gezamenlijk de productie van de Nederlandse korte film te stimuleren.  De films beleven tijdens het Nederlands Film Festival 2016 hun bioscooppremière en worden door de NTR uitgezonden op NPO 3.

Joram Willink uitgenodigd voor de uitblinkerslunch van het Koninklijk Huis

Producent Joram Willink en regisseur Annegriet Wietsma zijn uitgenodigd voor de uitblinkerslunch van het Koninklijk Huis samen met andere prijswinnaars. Joram en Annegriet waren uitgenodigd vanwege het winnen van De Tegel voor de podcast serie De Deventer Mediazaak. Wat een eer!

Piet-Harm geeft inspirerende presentaties op Best of Events International in Dortmund

Op uitnodiging van De Boer Structures heeft Piet-Harm meerdere presentaties gegeven op de evenementenbeurs Best of Events International in Dortmund met als doel de bezoekers te inspireren en zijn kennis met hen te delen. Piet-Harm gaf voorbeelden aan de hand van de openingsceremonie voor de APM Terminal op maasvlakte 2: “De hele technologie was een geweldig hulpmiddel voor het verhaal gedurende het evenement, maar de technologie is slechts een hulpmiddel bij het maken van de verhalen. Het moet een authentiek verhaal blijven dat de mensen raakt.” Naar aanleiding van de presentaties zijn verschillende artikelen in de Duitse media verschenen, zoals Memo MediaStudien Institut en Famab. De Boer heeft ook een mooi verslag geschreven over de presentaties.

 

Mascotte in première op Slamdance én IFFR!

Onze nieuwste speelfilm Mascotte van Remy van Heugten is op 21 januari 2023 in wereldpremière gegaan op het Slamdance Film Festival in Salt Lake City. De week erna beleefde Mascotte zijn internationale premiere op het International Film Festival Rotterdam. Vanaf 2 februari is Mascotte in de Nederlandse filmtheaters te zien.

El Houb beleeft wereldpremière op het Frameline Filmfestival in San Francisco!

Onze speelfilm El Houb is in première gegaan in San Francisco tijdens het 46e Frameline Filmfestival, het grootste LHBTQ+ filmfestival ter wereld! Wij zijn super trots!

Vliegende start publiciteitscampagne GLUCKAUF

De publiciteitscampagne voor Gluckauf is vliegend van start gegaan. Mine Again, de titelsong die singer-songwriter Douwe Bob voor de film heeft geschreven, beleefde eind november zijn primeur bij Giel Beelen op 3fm, waarna begin december een live optreden in De Wereld Draait Door volgde. In een uitzending die maar liefst door 1,6 miljoen mensen is bekeken, werd een fragment uit de film vertoond en maakte presentator Matthijs van Nieuwkerk bekend dat Gluckauf eind januari op het Rotterdams Filmfestival in première gaat. De trailer van Gluckauf is vervolgens door DWDD met 225.000 volgers op Facebook gedeeld en binnen 24 uur ruim 40.000 keer bekeken. En alsof dat nog niet genoeg is, mocht regisseur Remy van Heugten Gluckauf ook nog pitchen in de uitzending van 7 januari in het kader van de ‘Filmpitch 2015’.

De film Ga niet naar zee van regisseur Sander Burger, is geselecteerd voor KORT! 2018 en is nu volop in productie. Het verhaal is gebaseerd op het korte verhaal Ballon van Tommy Wieringa. De films beleven tijdens het Nederlands Film Festival 2018 hun bioscooppremière en worden door de NTR uitgezonden op NPO 3.

Joram Willink geselecteerd voor EAVE Producers Workshop

Bind neemt een volgende stap.. Joram is geselecteerd voor het meest gerenommeerde training- en ontwikkeling programma’s voor producenten.. EAVE, is een jaar durende producers workshop voor producenten die al werken in de film industrie en hun kennis op het gebied van coproduceren in Europa willen uitbreiden en een groot internationaal professioneel netwerk willen opbouwen. Ieder jaar worden er vijftig deelnemers geselecteerd, die deel mogen nemen aan drie intensieve workshops verspreid over heel Europa. De eerste workshop start in de eerste week van maart 2016 in Luxemburg. Daarna volgen Litouwen en Praag.

El Houb aan zeven landen verkocht!

Wauw! El Houb zal in de bioscoop worden uitgebracht in Amerika, Canada, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Polen en Israël! Naar verwachting zal de film in het najaar van 2022 te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.

De Droevige Kampioen geselecteerd voor INPUT!

De Droevige Kampioen is geselecteerd voor INPUT 2022 Television Conference. INPUT vind dit jaar plaats tussen 9 en 13 mei in Barcelona.

Prachtige recensies voor GLUCKAUF

★★★★VPRO GIDS
‘AUTHENTIEK, AANGRIJPEND en PRACHTIG GEFILMD.’

★★★★DE VOLKSKRANT
‘LIEFDE en TROTS met GRUIZIG realisme.’

★★★★HET PAROOL
‘STIJL en SFEER doen denken aan de moderne Belgische cinema.

★★★★NU.NL
‘KNAP gemaakt en STERK geacteerd’.

METRO
‘Een MEESLEPEND vader-zoondrama dat je bij de keel grijpt.’

 DE GROENE AMSTERDAMMER
‘verrassend, vernietigend en inspirerend. Met prachtig gecontroleerd spelende acteurs.’

★★★★ALGEMEEN DAGBLAD
‘SCHRIJNEND en AANGRIJPEND’.

★★★★DE LIMBURGER
‘Gluckauf BOEIT en ONTROERT.’

★★★★DE PERSDIENST
‘ONTROEREND.’

DE TELEGRAAF
‘Een TREFFENDE en GEDETAILLEERDE sfeertekening
die doet denken aan de films van Ken Loach en de gebroeders Dardenne.’

DE FILMKRANT
‘MOOIE dialogen en STERK geacteerd.’

 

 

Serie over GLUCKAUF in De Limburger

Onder de titel De weg naar Gluckauf publiceert Dagblad De Limburger in de aanloop naar de première wekelijks interviews met leden van de cast en crew over de totstandkoming van de nieuwe speelfilm van Remy van Heugten.

Filmfonds steunt OGEN DICHT

Het Filmfonds ondersteunt de ontwikkeling van de speelfilm Ogen dicht, geschreven door Liesbeth Wieggers. Jorien van Nes gaat de film regisseren.

'Gamechanger' wint op Interfilm festival in Berlijn

Gamechanger heeft de eerste prijs gewonnen op International Short Festival Berlin in de categorie Confrontations – Films against Violence and Intolerance. Het juryrapport: “For having expressed a powerful social and human alarm by showing with disturbing and effective naturalness, the traumatized interiority of an adult who irrupts into the innocence of a childlike universe.”

 

 

Onze nieuwe speelfilm El Houb op Marché du Film in Cannes

Spannend! Onze nieuwste speelfilm El Houb (de liefde) zal op Marché du Film in Cannes voor het eerst gepresenteerd worden aan internationale kopers/distributeurs en festival programmeurs. International sales door TRUE COLOURS.

Zilveren Krulstaart voor Gustaaf Peek

De Zilveren Krulstaart 2015, de vakprijs voor het beste scenario van het jaar, is gewonnen door Gustaaf Peek voor zijn scenario van Gluckauf. Gustaaf heeft de prijs op de Dag van het Scenario, onderdeel van het Nederlands Film Festival in Utrecht, in ontvangst genomen. De Zilveren Krulstaart is dé vakprijs voor scenarioschrijvers, die jaarlijks wordt uitgereikt op het Nederlands filmfestival. De winnaars worden gekozen door collega-scenarioschrijvers. Begonnen als geuzenprijs in 2001, is de Zilveren Krulstaart uitgegroeid tot een serieuze prijs in de film- en televisiesector. De prijs is een initiatief van het Netwerk Scenarioschrijvers.

 

Podcast De Deventer Mediazaak winnaar van De Tegel in de categorie audio

Annegriet Wietsma en Joram Willink hebben voor de podcast De Deventer Mediazaak De Tegel (in de categorie audio/podcast) in ontvangst mogen nemen! De Tegel is de prijs voor beste Nederlandse journalistiek.

De Veroordeling draait in competitie op Palm Springs International Filmfestival

Nóg meer goed nieuws voor De Veroordeling! De film is geselecteerd voor Palm Springs International Filmfestival. Het festival zal plaatsvinden van 6 januari en 17 januari 2022.

MIMOUN genomineerd voor Rockie Award

Mimoun heeft een internationale nominatie in de wacht gesleept op het Canadese BANFF World Media Festival in de categorie Youth – Fiction Programs. Samen met Baron Münchhausen, Degrassi en Heartland strijden we om de prestigieuze Rockie Award.

Co-productie A Thousand Fires geselecteerd voor Internationale Competitie op IDFA!

Na de wereldpremière op Locarno’s Semaine de la Critique komt de A Thousand Fires thuis!

Bedankt IDFA voor het bieden van dit mooie podium. Trots op producer Estelle Robin You, regisseur Saeed Taji Farouky, coproducer Palmyre A-Baldinier and associate producer May Odeh.

De Deventer Mediazaak uitgeroepen tot beste podcast van 2021!

De Deventer Mediazaak is de grote winnaar geworden van de Dutch Podcast Awards 2021. Deze zesdelige podcast serie werd eerder uitgeroepen tot winnaar in de categorie Verhalend en donderdagavond 28 oktober uitgeroepen tot beste podcast van het jaar!

 

De Deventer mediazaak is een podcast van Annegriet Wietsma. Geproduceerd door BIND voor onderzoeksplatform Argos. In opdracht van NPO Radio-1, ondersteund door het NPO-fonds en Fonds BJP.

16 zeecontainertelevisies

Voor de opening van APM Terminals worden zestien zeecontainers volledig omgebouwd en aangepast, zodat er enorme LED-schermen in geplaatst kunnen worden, in combinatie met dubbel uitgevoerde aggregaten. Deze containers zullen draadloos van videocontent worden voorzien en een hoofdrol spelen in de grootse openingsshow op 24 april aanstaande.

A Thousand Fires wint de Marco Zucchi Award op Locarno's Semaine de la Critique!

De internationale coproductie A Thousand Fires heeft zijn wereldpremière beleeft op Locarno’s Semaine de la Critique en heeft op het festival de Marco Zucchi Award in ontvangst mogen nemen. De documentaire wordt geregisseerd door Saeed Taji Farouky en is een co-productie van BIND. A Thousand Fires is een verhaal over olie, generatiekloven en levenscycli in een snel veranderend Myanmar.

 

Joram Willink geselecteerd voor ACE!

ACE Producers heeft Joram Willink met het project Stranded Assets geselecteerd voor ACE 31. Joram zal samen met 17 andere producenten in 2021 en 2022 drie workshops volgen. Succes Joram!

OOM HENK wint Grand Award in Houston

De film Oom Henk heeft een Grand Award op het Houston International Film Festival gewonnen. Scenarist Bert Bouma sms-te na het in ontvangst nemen van de awards: “Uncle Hank heeft even grote schoonmaak gehouden in Houston.” De film van regisseur Elbert van Strien en producent BIND is naast de REMI voor beste buitenlandse film namelijk ook bekroond met de Special Jury Award. Het WorldFest in Houston, Texas is het oudste ‘independent’ filmfestival ter wereld. Op dit festival wonnen o.a. Steven Spielberg, George Lucas en David Lynch hun allereerste prijzen.

'Niet zonder jou' geselecteerd voor realisatie ONS 13

‘Niet zonder jou’ is geselecteerd voor de 13e editie van de One Night Stand. Na een mooi ontwikkelingstraject met scenariste Cecilie Levy en regisseur Mari Sanders zijn we nu klaar voor de productie van de film. Logline: “Ooit hebben Nel en Gerard afgesproken om wanneer hun leven voltooid is, samen uit het leven te stappen als de ultieme verzegeling van hun liefdesband. Maar als Gerard zo ver is terwijl Nel nog twijfelt, zet dat hun onderlinge verhouding onder druk; verzwegen conflicten en ingesleten patronen maken het uitvoeren van hun voornemen lastiger dan gedacht.”

Tuinfeest

Een jaar nadat BIND het levenslicht zag, hebben we in onze tuin en ons kantoor aan de Stadhouderskade tot diep in de uitzonderlijk zwoele nazomernacht met honderden opdrachtgevers, makers, vrienden en familieleden gevierd dat BIND 1 jaar bestaat. Er is gepraat, gelachen, gegeten, gedronken, genetwerkt en gedanst dat het een lieve lust was. We hadden het eerste levensjaar van BIND niet beter kunnen afsluiten en het nieuwe niet beter kunnen beginnen!